Lasagne on helppo ja herkullinen arkiruoka. Nauti lasagnen kanssa raikasta salaattia.
Jauhelihakastike
400 g jauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipuli
400 g tomaattipyreetä
1 dl vettä
1 rkl vehnäjauhoja
suolaa
pippuria
Juustokastike:
50 g voita
1 vehnäjauhoja
1 l maitoa
200 g juustoraastetta
suolaa
Lisäksi:
Valmiita lasagnelevyjä
Ohje:
Jauhelihakastike: Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Paista jauheliha pannulla. Kun jauheliha on kypsää, niin lisää sipuli ja valkosipuli pannulle. Paista vielä hetki. Lisää pannulle tomaattipyree ja vesi ja jauhot. Sekoita. Mausta suolalla ja mustapippurilla.'
Juustokastike: Sulata voi teflonkattilassa. Lisää jauhot, älä ruskista. Lisää maito ja sekoita hiljalleen kunnes seos on tasaista. Lisää joukkoon juustoraaste ja anna sen sulaa joukkoon. Mausta suolalla.
Kaada voideltuun uunivuokaan ensin kerros jauhelihakastiketta ja sitten päälle kerros juustokastiketta. Laita päälle 2-3 lasagnelevyä vierekkäin. Pinoa jauhelihakastiketta, juustokastiketta ja lasagnelevyjä vuokaan niin, että päällimmäisenä on justokastiketta. Laita lasagne uuniin 200 asteeseen noin puoleksi tunniksi. Ota lasagne uunista ja anna tekeytyä ennen tarjoilua.
Kommentit
Lähetä kommentti