Luukku 13: Unelmatorttu

 Tästä unelmatortusta voit tehdä gluteenittoman version käyttämällä vehnäjauhojen sijaan pelkästään perunajauhoja.

Ainesosat

½ dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

1 ½ dl Sokeria

4 kananmunaa

1 tl Ievinjauhetta

Sokerikreemiin:

125 g voita

4 dl tomusokeria

2 rkl  vettä

Ohje

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Siivilöi kuivat aineet muna-sokerivaahtoon. Sekoita varovasti. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Paista 200 astessa 5-10 minuuttia.

Kumoa pohja sokerilla sirotellulle leivinpaperille. Poista pohjapaperi. Vatkaa voi sähkövatkaimella notkeaksi. Lisää tomusokeri. Lisää vesi ja vatkaa vielä hetki. Levitä sokerikreemi kakkupohjan päälle. Kääri rullaksi. Laita pakastimeen kovettumaan. Tarjoa huoneenlämpöisenä.




Kommentit