Porkkanakakku on perinteisen kahvipöydän klassikko. Porkkanakakun voi tehdä myös kakkuvuokaan, mutta omasta mielestäni on hauskempaa paistaa porkkanapiirakka pellillä ja leikata sopivan kokoisiksi paloiksi.
Ainesosat
500 g porkkanaa
5 dl vehnäjauhoja
5 munaa
4 dl sokeria
2 dl rypsiöljyä
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
Kuorrutus:
200 g sulatejuustoa (tuorejuustokin käy, mutta sulatejuustolla tulee parempaa.)
50 g voita
3 dl tomusokeria
Päälle: mantelirouhetta
Ohje
Aloita porkkanapiirakan leipominen raastamalla porkkanat. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää porkkanaraaste ja öljy. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kuivat aineet varovasti nostellen taikinaan. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun syvään uunipeltiin. Paista uunin keksitasolla 175 asteessa noin 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä.
Vatkaa voi sähkövatkaimella pehmeäksi. Lisää sulatejuusto ja vähitellen myös tomusokeri. Kaada kuorrutus jäähtyneen piirakkapohjan päälle ja tasoita. Ripottele päälle mantelirouhetta. Anna piirakan jähmettyä hetken aikaa jääkaapissa ja leikka piirakka sitten neliön muotoisiksi paloiksi. Valmis!
Kommentit
Lähetä kommentti