After eight -juustokakku

 Pidät after eighteistä, pidät juustokakusta, joten miksi et pitäisi myös after eight -juustokakusta! Nopea  ja liivatteeton juustokakku sopii hyvin esimerkiksi syntymäpäiväjuhliin. 

Ainesosat

Pohja:

180 g kaurakeksejä

50 g voita

Täyte:

300 g after eight -minttusuklaata

3 dl vispikermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa 

Koristeluun 4-5 kpl after eight -minttusuklaapaloja

Ohje:

Murskaa kaurakeksit tehosekoittimessa. Sulata voi mikroaaltouunissa. Sekoita voi ja keksimurska keskenään. Painele seos irtopohjavuoan (24 cm) pohjaan. Laita pohja jääkaappiin kovettumaan täytteen valmistuksen ajaksi.

Sulata after eightit miedolla lämmöllä mikroaaltouunissa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja sulatettu suklaa. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan. 

Koristele kakku esimerkiksi halkaisemalla suklaapalat kahteen osaan siten, että kummastakin palasta syntyy kolmio. Asettele suklaapalat leikattu puoli alaspäin kakkuun. 

 



Kommentit