Viides luukku: Glögijuustokakku

 Glögijuustokakku on nopea ja helppo juustokakku. Glögin lisäksi se saa jouluisen makunsa keksipohjaan tulevista pipareista.

Ainekset

Pohja:

250 g piparkakkuja

Maitoa

Täyte:

200 g vaniljatuorejuustoa

2 dl vispikermaa 

2dl glögiä (+3 rkl livatteen keittämiseen)

½ dl sokeria

5 liivatelehteä

Kiille:

3 dl glögiä

3 liivatelehteä

Ohje

Murskaa piparkakut. Kaada niihin sen verran maitoa, että jos otat pipareita lusikkaan ja käännät lusikan ylösalaisin, piparit eivät tipu. Painele pipari-maitoseos halkaisijaltaan 24 cm kakkuvuokaan. 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, glögi ja sokeri. Ota liivatelehdet pois vedestä ja purista niistä ylimääräinen vesi pois. Kuumenna 3 rkl glögiä kiehumispisteeseen ja lisää siihen liivatelehdet. Kun liivatelehdet on sulanut glögiin, kaada neste täytteeseen ja kaada täyte vuokaan pohjan päälle.

Valmista kiille: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Laita 1 ½ dl glögiä kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää glögiin. Lisää vielä loppu glögi, ja kaada varovasti vuokaan täytteen. 

Anna kakun hyytyä jääkapissa pari tuntia. Poista kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluastialle koristele esimerkiksi pipareilla ja valkosuklaalla. 




Kommentit