Toinen luukku: Mumman taatelikakku

 Joulukuun toisena päivänä herkutellaan perinteisellä taatelikakulla. Mummallani on ollut tapana leipoa tällainen joka joulu, ja nyt päätin tehdä tämän hänelle lahjaksi. Tämä kakku on helppo tehdä. Jos aikaa ja kärsivällisyyttä on riittävästi, kannattaa taatelit liottaa appelsiinimehussa yön yli.

Ainekset

200 g voita tai margariinia

2 dl sokeria 

1 tl vaniljasokeria

3 munaa

3 1/2 vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta 

25 kivetöntä taatelia

1 1/2 dl appelsiinimehua

Voiteluun:

Voita tai margariinia

Korppujauhoja

Ohje

Leikkaa taatelit ohuiksi suikaleiksi ja laita ne appelsiinimehuun. Jos haluat, voit antaa appelsiinimehun imeytyä taateleihin yön yli. Voitele ja korppujauhota vuoka.Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri ja yksitellen vatkaten munat. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää seos vaahtoon. Survo taatelit sauvasekoittimella. Lisää taatelit ja appelsiinimehu taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa tunnin ajan.





Kommentit