Porkkanalaatikko kuuluu monen suomalaisen joulupöytään. Porkkanalaatikon voi valmistaa jo etukäteen pakkaseen ja sen voi lämmittää uunissa.
Ainekset
1 kg porkkanoita
5 dl vettä
1 ½ dl puuroriisiä
5 dl maitoa
2 munaa
Suolaa
Mustapippuria
Muskottipähkinää
Pinnalle:
Korppujauhoja
Ohje
Kuori ja pilko porkkanat. Laita porkkanat kattilaan ja lisää vettä kunnes porkkanat ovat kokonaan veden alla. Keitä kunnes porkkanat ovat pehmeitä.
Kaada kattilaan riisi ja vesi. Keitä kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää maito ja anna kiehua hetki.
Kaada porkkanoista keitinvesi pois, muttä jätä vähän vettä soseeseen. Soseuta porkkanat. Yhdistä porkkanasose ja riisipuuro keskenään. Lisää munat ja sekoita. Mausta suolalla, mustapippurilla ja muskottipähkinällä. Siirrä porkkanalaatikko voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Paista 175 asteessa noin tunnin ajan.
Kommentit
Lähetä kommentti