Seitsemäs luukku: Porkkanalaatikko

 Porkkanalaatikko kuuluu monen suomalaisen joulupöytään. Porkkanalaatikon voi valmistaa jo etukäteen pakkaseen ja sen voi lämmittää uunissa.

Ainekset 

1 kg porkkanoita

5 dl vettä

1 ½ dl puuroriisiä

5 dl maitoa

2 munaa

Suolaa

Mustapippuria

Muskottipähkinää

Pinnalle:

Korppujauhoja

Ohje

Kuori ja pilko porkkanat. Laita porkkanat kattilaan ja lisää vettä kunnes porkkanat ovat kokonaan  veden alla. Keitä kunnes porkkanat ovat pehmeitä.

Kaada kattilaan riisi ja vesi. Keitä kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää maito ja anna kiehua hetki.

Kaada porkkanoista keitinvesi pois, muttä jätä vähän vettä soseeseen. Soseuta porkkanat. Yhdistä porkkanasose ja riisipuuro keskenään. Lisää munat ja sekoita. Mausta suolalla, mustapippurilla ja muskottipähkinällä. Siirrä porkkanalaatikko voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Paista 175 asteessa noin tunnin ajan.




Kommentit