Luukku 23: Terttulaiset rinkilät

 Äitini kummitäti oli pitokokki ja hän keksi tämän reseptin. Tämä ohje on parinkymmenen vuoden takaa ja se maistuu vieläkin. Näissä rinkilöissä maistuu omenahillo, joka tietenkin toimii parhaiten joten suosittelen käytettäväksi sitä.

Ainesosat

250 g voita

1 dl tomusokeria

2 dl perunajauhoja

1 ½ dl vehnäjauhoja

1 rkl vaniljasokeria

Nokare leivinjauhetta

Ohje

Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen. Notkista hieman pehmennyt voi sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri. Sekoita loput ainekset kulhossa. Siivilöi loput ainekset taikinaan. Sekoita. 

Siirrä taikina pursotuspussiin. Jos taikina ei ole pursotettavaa, anna taikinan pehmentyä huoneenlämmössä hetken aikaa. Pursota taikinasta pieniä rinkilöitä (sellaisia jotka mahtuvat suuhun). Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. 

Kun rinkilät on otettu uunista, anna niiden jäähtyä hetki. Laita rinkilän tasaiselle puolelle omenahilloa. Ole varovainen, rinkilät ovat hyvin murenevaisia. Yhdistä kaksi rinkilää yhdeksi rinkiläksi. 

Siivilöi valmiiden rinkilöiden päälle tomusokeria.


Kommentit