Luukku 19: Kinkun valmistus

 Joulukinkku on olennainen osa monen joulua. Tässä tekstissä kerron kuinka kinkku valmistetaan.

Kinkun paistaminen

1. Tarvitset paistomittarin, kinkun ja kinkun paistopussin.

2. Poista kinkku pakkauksesta

3. Laita kinkku paistopussiin. Sulje paistopussi paistopussin mukana tulevalla sulkijalla.

4. Työnnä paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan.

5. Paista kinkkua 125 asteessa noin 1 tunti per kilo. Luota kuitenkin paistomittariin, kinkku on mehevän kypsä kun sen sisälämpötila on 75 astetta. Mureamman kinkun tulee olla 80 asteista.

6. Tee paistopussin reunaan reikä ja valuta paistinrasva laakeaan astiaan. Rasvan voit käyttää ruuanlaitossa tai pakata tiiviiseen pakettiin ja laittaa poltettavaan jätteeseen. Paistinrasvoille löytyy myös erilaisia keräyspisteitä jossa ne uusiokäytetään.

7. Poista kinnku paistopussista.

Kinkun kuorrutus

1. Tarvitset sinappia ja korppujauhoja.

2. Anna kinkun jäähtyä.

3. Poista kinkun nahka eli kamara. 

4. Siirrä kinkku uuninkestävään tarjoiluastiaan.

5. Sivele kinkun päälle sinappia.

6. Ripottele kinkun päälle korppujauhoja. Voit halutessasi käyttää maustettua korppujauhoa.

7. Laita kinkku noin 10 minuutiksi uuniin. 



Kommentit