Luukku 12: Imelletty perunalaatikko

 Joulukalenterissa on päästy jo puoleenväliin! Imelletty perunalaatikko vaatii valmistuakseen paljon aikaa, mutta on vaivan arvoista. 

Ainesosat

2 kg perunoita

4 rkl vehnäjauh0ja

8 dl maitoa

3 rkl voita

1 tl suolaa

3 rkl siirappia

Ohje

Kuori ja pilko perunat. Keitä perunat höyrykattilassa tai vedessä. Kun perunat ovat pehmeitä, kaada keitinvesi pois. Survo perunat hyvin. Ripottele perunasurvoksen päälle vehnäjauhoja. Laita kattila 60 asteiseen uuniin imeltymään noin viideksi tunniksi. 

Kun perunasurvos maistuu makealta, ota se pois uunista. Lisää maito, voi, suola ja siirappi. Sekoita. Kaada seos kahteen 1 ½:l vetoiseen uunivuokaan. Paista 150 asteessa kaksi tuntia. Jos haluat pakastaa perunalaatikon, pakasta se ennen paistamista.



Kommentit