Kuudes luukku: Lusikkaleivät

 Hyvää itsenäisyyspäivää! Lusikkaleivät sopivat moneen juhlapöytään. Niiden hienostuneen maun salaisuus on ruskistettu voi. Valitse mieleisesi täyte. Erilaisia täytevaihtoehtoja löytyy tekstin lopusta.

Ainesosat:

200 g voita

1½ dl sokeria

4 ½ dl vehnäjauhoja

1 tl ruokasoodaa

Valitsemaasi täytettä esim. luumumarmeladia

ohje:

Sulata voi teräskattilassa. Anna voin kiehahtaa kunnes se on väriltään hieman punertavaa. Lisää sokeri. 

Sekoita jauhot ja ruokasooda keskenään. Siivilöin ne samalla sekoittaen voin ja sokerin sekaan.

Painele taikinasta teelusikan avulla puoliympyrän muotoisia pikkuleipiä.  Paista 175 asteessa 10-15 min.

Levitä pikkuleipien tasaiselle puolelle täytettä. Paina vastakkain toisen puolikkaan kanssa. Pyörittele sokerissa


Mitä lusikkaleipien väliin?

-Luumumarmeladia      

-Itse kokeilin uutta vihreät kuulat -marmeladia ja tuli hyvää.

-Joku on joskus sanonut että lusikkaleipien väliin voi laittaa nutellaa, mutta en ole itse kokeillut tätä. Itse pikkuleivät ovat kuitenkin sen verran makeita että itse tykkään käyttää jotain raikasta täytettä.

-Hilloa. Jos kätät hilloa, katso ettei pikkuleipien väliin jää mitään muuta kuin hilloa. Esim. jos käytät mansikkahilloa, lusikkaleipien väliin ei saa jäädä mansikanpaloja. 

-Tässä vain muutamia vinkkejä. Voit keksiä itse erilaisia täytteitä. 



                                                                                                                             


Kommentit