Kolmas luukku: Jouluinen perunamuusi-nakkilaatikko

 Joulukalenterin kolmannesta luukusta paljastuu perunamuusi-nakkilaatikko. Tämäkin ohje saa jouluisen maun, kun siihen lisätään muskottipähkinää.


Perunamuusi

1 kg perunoita

Maitoa

Suolaa

Voita

Lisäksi

140 g nakkeja

1 kananmuna

korppujauhoja

Ohje

Valmista perunamuusi. Kuori ja pilko perunat. Keitä perunat pehmeiksi. Kaada kattilasta vesi pois ja survo perunat perunasurvimella tai tehosekoittimella. Lisää muusiin maitoa kunnes se on sopivan paksuista. Lisää suolaa ja voita.(voit halutessasi ruskistaa voin pannulla) Lisää perunamuusin kananmuna ja sekoita. Pilko nakit pieniin paloihin. Kaada perunamuusi ja nakit uunivuokaan. Lisää suolaa, mustapippuria ja muskottipähkinää. Ripottele päälle korppujauhoja. Paista uunin keskiosassa 30 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kellertävän värin.

 





Kommentit