Sokerikakkupohja

Sokerikakkupohja on yleisin ja monikäyttöisin kakkupohja. Sokerikakkupohja sopii hyvin hedelmätäytteisiin kakkuihin. Kakkupohja on helppo tehdä ns. lasimenetelmällä. Tämä ohje on hyvä ottaa haltuun!

Pohja

2-6 kananmunaa
Sokeria
Vehnäjauhoja
Perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta.

Valmistus
Ota kolme samanlaista lasia (mukitkin käy, mutta lasista näet paremmin raaka-aineiden määrät)
Kaada ensimmäiseen lasiin kananmunat. Ota toinen lasi munalasin viereen ja kaada siihen sokeria yhtä paljon kuin toisessa lasissa on kananmunia. (munat ja sokeri on laseissa samalla tasolla)
Kaada kolmanteen lasiin ⅔ vehnäjauhoja ja ⅓ perunajauhoja saman verran kuin muissakin laseissa on aineita. Lisää jauhoihin vielä 1 tl leivinjauhetta.

Vaahdot munat ja sokeri sähkövatakaimella vaahdoksi. Vaahto on valmista kun pystyt piirtämään sen pintaan kahdeksikon. 

Sekoita kuivat aineet pienissä erissä muna-sokerivaahtoon. Nostele taikina nuolijalla tai lastalla tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 2-3 munan kakkupohja halkaisialtaan 16-20 cm kakkupohjassa ja 4-6 munan kakkupohja 23-24 cm kakkupohjassa.

Paista 175 asteessa uunin keskiosassa 30-45 min, kunnes kakun keskeltä ei tartu puutikkuun taikinaa.

Anna kakuun jäähtyä noin 15 minuuttia ja irrota se sitten vuoasta. Leikkaa, kostuta ja täytä kakku.


Kakkupohja on valmis! Kuorruta ja koristele kakku ja tarjoile.

Kommentit