Jouluherkut: Perinteiset Piparit

 Tarvitset:

11/2 tummaa sirrappia                               

2 dl sokeria

250 g voita                                          

1 rkl kanelia

1 rkl inkivääriä                                        

1 rkl neilikkaa

1/2 tl suolaa

2 kananmunaa

2 tl ruokasoodaa

9 dl vehnäjauhoja


Valmistus:

Keitä siirappi, sokeri ja voi kattilassa samalla sekoittaen kuunes taikina on kiiltävää. Anna jäähtyä. Sekoita munat joukkoon. Lisää sooda-jauhoseos mukaan. Sekoita kunnes taikina on tasaista. Anna kovettua kylmässä noin tunti. Kauli taikina ohueksi levyksi. Muotoile piparit muotilla. Paista uunin keskitasossa 200 asteessa noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä. 


Vinkki! Voit myös mutoilla taikinasta pieniä palloja kahden lusikan avulla.



Kommentit